SKRIVET: 2009-06-30, kl 00:26:42 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Det finaste av allt!


Jag ser dig när du sover, så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig, när natten blir till dag.

Du ligger tätt intill mig, din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka, att ha dig i min famn.

I morgon när du vaknar, då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen och allt vad den kan ge.

Vill skydda dig mot ondska och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet är ett löfte ifrån mig.

Men fortsätt nu att sova och ligga brevid mig
För ännu råder natten och jag vakar över dig.

Det finns inga ord i världen som räcker för till att förklara hur mycket jag älskar dig!
Utan dig, finns jag inte!
Du är mitt allt, Lilla Ludde!

SKRIVET: 2009-06-30, kl 00:10:27 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Mitt i natten...

Och jag sitter här. Ludde sover som en stock på soffan, och jag kan inte sova än. Är nog tack vare att min gullunge somnade precis efter att jag skrev mitt förra inlägg klockan 08.30 typ, så då passade jag på att lägga mig på soffan och sov lite till, vilket slutade med att vi båda två sov till klockan 12. Men det var skönt faktiskt.

Idag har vi badat en massa, Ludde har varit nere och badat tre gånger under dagen, först med Amanda, sen gick Mathilda och jag ner med honom och badade en lång stund. Och sist gick vi ner framåt kvällen med mamma, pappa, amanda och mathilda. :)

Det är ganska kul att se hur roligt Ludde har nu när han badar eftersom han har vägrat bada överhuvudtaget tills bara för några månader sen. Man fick tvinga i honom när han skulle duscha, eller bada. Men nu ska han bada i badkar flera gånger om dagen, och han har absolut ingenting emot att bada i sjön :) Plaskar och har sig som bara den! Min snutte!

I morgon var det åter igen sagt först att vi skulle åka hem, men jag messade lite med Ida förut och hon hade tänkt åka ut hit efter jobbet i morgon, så då stannar vi kvar här och åker med henne hem efter istället, går ju lika bra det.

När jag väl kommit hem så blir det åter till vardagen, med dagis för lille herrn i ett par dagar, han slutar ju på fredag för terminen, så då har vi hela dagarna tillsammans, och kan kanske hitta på en massa skoj :) Vilket antagligen slutar med att vi fortsätter att vara ute hos mamma och pappa. Men jag har ingenting emot det, det är oerhört skönt att bara vara här ute, kunna gå omkring hur som helst, och kunna gå och bada när som, hur som. :)

Och så var det ju det här med mitt hår, måste jag iväg och köpa blekning till håret igen, har jordens jävla utväxt redan :O, och det är inte alls länge sen jag blekte håret. Men det är bara att slänga i mer och hoppas på att det inte blir som förra gången, då jag blev blå i håret!? Ska bli kul att se om en förpackning färg räcker till hela håret nu. Finns inte mycke hår kvar på skallen, efter mina små dampryck med saxen, två dagar i rad, suuuuuuck! Min lugg är nog ett par centimeter kortare än rekommenderat, haha.
Tur det finns hårnålar o sånt. ;)

Nää, nu vill lillebror ha datorn. Så jag lägger mig på soffan och glor på tv en stund :)

Good Night!

SKRIVET: 2009-06-29, kl 08:23:03 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Tröttare än tröttast...

Jag är såå trött. Ögonlocken hänger, huvudet dunkar och allt runt omkring får mig att tänka på hur gärna jag skulle vilja gå och lägga mig. Kalle, jag, Amanda och Johanna satt uppe igår och kollade på Bedtime Stories. Och Ludde hade somnat precis innan så han fick ligga i Amandas säng. Där han oxå blev kvar över natten, så jag kunde sova på soffan själv. Skönt.

Men rätt som det var i morse så hör jag bara hur mamma säger till Ludde "mamma är här inne" o pekar in mot soffan, så det var väl bara att vakna till då, hade ingen koll på vad klockan var. Lite senare kom pappa ner för att prata med mamma, och då säger mamma till pappa att Ludde varit vaken sen klockan 5. Då höll jag på att tappa hakan. Det enda som ekade i huvudet, och gör fortfarande är: Soooova, sooooova...

Hur ska jag orka med mina sol-planer idag nu då, jäkla unge ;)
Nä, det där skrevs med ironi. Det gör absolut inget att han väcker mig, men jag får ju säga att jag är svintrött iaf, eller? ;)


Nää, jag tror det är en herre som är hungrig här. Så jag ska fixa frulle åt honom. Skriver mer sen!

SKRIVET: 2009-06-29, kl 00:32:58 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Ännu ett inlägg..

Sitter här vid datorn igen och surfar runt, lite i brist på annat. Alla andra i huset har gått och lagt sig, Ludde slocknade på mitt på golvet i vardagsrummet, men sover nu på soffan. Och jag är inte trött för fem sketna ören. Men det blir jag väl nån gång :)

Amanda var gullig förut och tog hand om Ludde en stund så jag kunde gå ner själv till sjön, och träffa Sofie och Pär, var kul. Och framför allt (faktiskt!) skönt att få va själv och sitta och prata, istället för att springa efter stans största busunge!
Så det blev bara lite allmänt prat om allt möjligt, blev inget bad för nån av oss, jag skulle ha badat, men upptäckte precis innan jag gick ner att mina badkläder låg kvar i pappas bil, och dom var på revy i Svennevad. Så det fick gå ändå! :)

I morgon skulle jag ha åkt hem, som det var sagt. Men jag stannar kvar åtminstone en dag till, när jag ändå är här ute. Det är mycket skönare för Ludde att kunna springa omkring hur som helst och slippa vara rädd för bilar och sånt.
Så i morgon ska Amanda, jag och Mathilda packa ihop lite filtar, lite att dricka och leksaker o sånt o gå ner och sätta oss på stranden och njuta av sommaren. Tänkte att jag skulle få mig lite färg på benen, eller åtminstone försöka! ;)

Nää, nu ska jag glutta vidare, innan jag går och knoppar!


Sov så gott allihop!

SKRIVET: 2009-06-28, kl 18:10:16 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Älgsjön...

Sitter här vi datorn hos mamma och pappa och skriver lite. Mamma och pappa var ner till Finspång och hämtade oss förut. Ida, Stefan, Gurra, Fia och David var nere vid badstranden så mamma o dom släppte av oss där så Ludde fick springa av sig lite :) Jag satt mest i solen och njöt :). Ludde var nog lyckligast i världen av all manlig uppmärksamhet ;), är väl nästan synd om honom som bara umgås med kvinns dagligen :) haha. Det var kul att se honom så glad iaf.

Skulle ha åkt ut redan i förmiddags till Älgsjön, med Micha och dom, men igår kväll messade hon och sa att dom inte skulle åka ut dit, och att jag skulle messa Jessica och kolla om jag kunde åka med dom, men jag fick inget svar av Jessica och tänkte väl inte så mycket mer på det, och idag hade Micha och dom åkt ut till sjön iaf, så jag antar att allt som hände igår har gjort att något är galet. Dessvärre fattar jag inte vad det är som händer?

Tog med korv o så ut till mamma och pappa, så jag tänkte att jag skulle fixa lite käk till Ludde efter att han badat klart med Amanda, o efter det ska jag fan försöka få tag på Micke, så han får åka hit och bada med mig ikväll, är ju flera år sen sist vi hade våra kvällsbad! Får se vad som går att styra upp.

Om jag åker hem till Finspång i morgon så blir det bad på förmiddagen och efter det ska vi hem till Sofie & Milton en stund.

Nää, nu ska jag läsa i fatt lite bloggar.

Adios!

SKRIVET: 2009-06-28, kl 17:37:14 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Confused..?

Är en aning förvirrad, vet inte riktigt vad som händer och sker.
Vet ingenting, tror jag...

Kan någon berätta?

SKRIVET: 2009-06-27, kl 17:27:56 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Bättre....

Idag känns saker och ting mycket bättre. Jag vet inte om det var stress, trötthet och tanken på att livet bara rusar på i en hejdundrande fart som fick det att brista. Tårarna rann hejdlöst hela kvällen, tills jag fick nog och gick o la mig. Det är inte ofta nu för tiden som jag mår så här, men när det kommer så räcker det gott och väl för ett helt år! Hua!

Som jag skrev igår lite kort så hade Ludde en jättefin dag igår. Då han blev stora killen på 2 år :)
Fick roliga presenter och en massa tårta :) Tre stora tårtor gick det åt till allt folket som kom igår, men det är kul att se att det går åt. Glömde dock att ta kort på kalaset och presenterna igår, orkade inte och hade tankarna lite överallt typ.  Men han fick iaf, ett stort kök av mig, bandyklubbor, boll, och ett stort golvpussel av ida och stefan, bilbarnstol, och kassaapparat, pussel och en stor boll av micha, danne, pia, madde och rasmus, tågbana av mormor och morfar, presentkort på HM och bilar av åsa, johan och martin. Sofie och Ida var oxå uppe med barnen igår, men dom hade inte hittat nåt att köpa (vilket jag verkligen förstår, när det gäller finspång) så dom skulle köpa nåt senare, så vi ska väl ses i veckan som kommer allihop :) ska bli kul. :)  har ju åter igen plockat ut en stor kasse med kläder till milton, en del har inte ens hunnit bli använt, så det är ju bättre att det kommer till användning! tänkte iaf lämna det samtidigt som vi ses :)

Har varit iväg till skiren och badat en sväng idag oxå, och idag var jag faktiskt i med hela kroppen, plus huvud ;) var riktigt skönt :) och i morgon är det sagt att det blir en heldag vid stranden :) antagligen älgsjön, ska bli kul. ta med lite korv o så att grilla och bara vara! kul när det som sagt händer lite i vardagen, så att tiden inte bara slösas bort!

Näää, nu ska jag dricka upp kaffet och hoppa på micha och göra sugmärke på henne tror jag, har två stycken tillgodo påna ;) Höhö...

Hej då på er!

SKRIVET: 2009-06-26, kl 22:21:35 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Vad gör man?

När allt känns upp och ner? När det känns som om man bara vill fly från sig själv? När man känner sig otillräcklig som mamma? När det i princip känns som om man faktiskt bara vill dö? Just nu känns det som lite av varje. Dagen i sig har varit jättebra. Ludde har haft mycket besök och fått fina presenter. Det har varit mycket att stå i hela dagen, på ett kul sätt. Men ikväll brast jag, jag orkar inte ha det så här längre! Jag känner mig så jävla ensam, och jag orkar inte må så här längre. Det går inte hur länge som helst. Jag vill vara glad, positiv och öppen. Hitta på roliga saker, ha mer lust till att framför allt göra saker. Men hur fan hittar jag dit? Jag är slut som människa för tillfället......

SKRIVET: 2009-06-26, kl 00:17:40 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

2009.06.26

Grattis min finaste, sötaste mest underbara underbaring på din 2årsdag! Jag älskar dig mest av allt på denna jord. Redan 2 underbara år med dig, och jag älskar dig bara mer och mer för varje dag, min underbara Ludde! Grattis på DIN dag!

SKRIVET: 2009-06-24, kl 23:07:10 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Möblerat om.

Ja det har jag minsann gjort. I alla fall i Luddes rum. Så nu känns det åtminstone som om det blev större yta att leka på. Idag har det väl inte hänt så mycket mer intressant. Varit ute med Ludde och lekt en stund. Betalat några räkningar, och fixat tavlor på Luddes rum. I morgon ska jag storstäda, tvätta mattor och skruva upp några hyllor. Så det blir fint tills på fredag. :) o så ska jag åka och handla med pappa, behövs visst igen :) Får se om det hinns med att åka och bada en sväng kanske. Skulle vara skönt. Nä, nu blir det sängen för min del. Godnatt då!

SKRIVET: 2009-06-24, kl 17:11:50 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

.......................

Åååh, fick hem förstoringen jag beställde. En jättefin bild på Ludde som jag tänkte ha i sovrummet :)
Nu måste jag bara iväg och köpa en ram som är 60*40 cm.
Finns väl på Viberga!?


Men nu ska jag hem och laga lite mat!
Storhandla i morgon! Tack och lov!

SKRIVET: 2009-06-23, kl 23:28:09 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Skiren.

Var med micha o gänget ut till skiren efter att Danne slutat jobbet. Sket i badkläderna idag, bara för att det var kallt i vattnet igår, men det skulle jag inte ha gjort. Gick i till knäna idag, o gud så skönt det var. Hoppas vi åker dit mer i veckan. :) Blir inget thåström i juli. Men det är väl kanske lika bra. Finns annat att lägga pengarna på, nya kläder till Ludde och ett par jeans till mig. Kanske tar Ludde och åker en sväng in till stan nästa vecka. Skönt att åka iväg själva en stund me, dessutom verkar folk aldrig sugna på att följa med nånstans :( I mitten på juli drar jag och Ludde på semester iaf. Blir borta en helg, ska bli otroligt skönt. Se lite annat för omväxlings skull. :) Haha, var nyss ute med sopor, och passade på att gå till tvättstugan för att boka ny tid. Men jag höll på att dö på vägen ner, tog ett steg ner i trappan till källaren o då prasslar det till utav bara fan. Och ut från en buske kommer en igelkott. Höll på o få en hjärtattack ju, tss. I morgon ska jag baka kakor, och på torsdag blir det till att baka bullar. För på fredag blir min lilla gullunge 2 år. Helt sjukt ju! Har fortfarande inte köpt något till honom. Men har tomt på idéer. Vad ska man köpa till en 2åring i present?

SKRIVET: 2009-06-23, kl 14:00:28 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Thåström & Anna Ternheim.

Stod på balkongen nyss med Micha o pratade. Kom ju på att dom skule åka på Thåström den 3:e juli. Avslutade samtalet om att jag tyckte att det var fuskigt.

Meeen, sa Micha... Varför följer du inte med för då, det finns biljetter kvar o dom är inte så dyra, o de finns plats åt dig i bilen. Så jag klickade in på ticnet.se och kikade, mycket riktigt. Den 3:e juli klockan 18.30 i Långholmsparken.
Pratade med mamma om barnvakt och det verkade inte omöjligt. Så går det som jag vill så drar jag till Stockholm då!
Hoppas hoppas hoppas!

Hoppas mamma hör av sig snart så jag får veta hur det blir o i så fall kan gå in och boka biljett! ;)


För övrigt idag så är mitt huvud sååå tungt, vill hitta på en massa skit, men jag orkar inte. Hela kroppen är helt trött och jag känner mest för att sitta still. Synd om Ludde som vill göra ALLT utom att sitta still.
Ska orka ta mig ut utanför här så han får gunga lite och leka i sandlådan åtminstone, innan jag börjar laga mat.
Inte för att jag känner för det heller, men jag måste ju!


Nä, nu ska jag glo lite efter kläder till Ludde, gick igenom hans kläder igår och jag fick plocka bort massor. Han har kunnat ha strl 80 hur länge som helst, eftersom han är så kort. Men nu är det slut med det :)
Så nya byxor, tröjor och strumpor står på inköpslistan.
Shorts oxå, eftersom micha & danne gnäller om att dom shortsen han har ser ut som en kjol! Haha.


Ha det så bra allihop!

SKRIVET: 2009-06-23, kl 11:25:11 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Sovmorgon.

Ja idag sket vi i dagis o låg kvar och sov, länge. Klockan 10 gick vi upp. Så skönt. Men jag är ändå jättetrött och seg. Men det går väl över. Har inga direkta planer för dagen, tar kanske en tur till lekparken på centrum. Om någon vill följa med. Tråkigt att sitta där nere o glo själv :( Blir det inte lekparken så funderar jag på att åka ut till mamma o dom. Fast jag vet inte. Blev inget vettigt skrivet nu, skriver väl ett par rader senare.

SKRIVET: 2009-06-22, kl 21:44:22 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Fryser.

Jag sitter i soffan och fryser som en tok. Kan kanske bero på att det var ganska kallt i vattnet. Fast jag var bara i till midjan, men ändå. :( Luddeliten sover för kvällen, tog inte lång stund innan han somnade efter att vi kom hem. :) Rutinerna börjar fastna, finally. Efter badet åkte vi förbi hos jessica o tony och hämtade allergimedicin. Micha var snäll och fixade genom dom :) Och det gick åt kan jag lova, fick världens jävla allergireaktion idag på eftermiddagen, fick nog fram typ 30 nysningar på raken, plus att ögonen kliade så jag höll på att bli tokig. Är helt röd och svullen runt ögonen. Stackars mig. Haha. Idag har vi hållt igång hela tiden typ. Lämnade Ludde straxt efter 8 i morse på dagis, blev sena tack vare att herr morgontrött inte ville gå upp. Men efter en stund gick det ju. Sen hem och fylla tvättmaskinerna. Sen ner till centrum och fixa lite, sen hem o ta tvätten, (blev dock inte klar, måste tvätta en maskin i morgon, suck.) sen ut me micha, johanna och barnen så dom fick leka, upp och käka efter det o sen iväg och bada. Skulle ha gått till sofie idag, men hon kunde inte. Så jag ska försöka se till att ta en sväng dit nån dag i veckan istället. Aja, det får räcka. Ska ta en varm dusch o sen sova! Godnatt.

SKRIVET: 2009-06-22, kl 18:37:24 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Åka..

och bada snart.
kommer bli kyligt.

Haha

SKRIVET: 2009-06-21, kl 22:24:28 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Kväller.

Nu är det kväll, tack och lov. Mitt huvud har inte fungerat som den ska idag, så vissa stunder har varit jobbiga. Men snart dags för sängen så förhoppningsvis vaknar jag upp i morgon, pigg och fräsch. Eller nåt sådant ;) Var ute i lotorp tidigare idag, som jag skrev innan, så Ludde fick leka med nilo. Fick ju även med barnstolen hem, är dyngnöjd. Riktigt fräsch jämfört med hans gamla. Haha. O efter vi kom hem så åt vi lite och sen gick vi ner till ida o drack kaffe. Trevligt. O när vi kom hem så ändrade jag tvättiden till i morgon istället, badade Ludde och nattade honom, vilket gick över förväntan ikväll. Tog inte alls många minuter. :) Han börjar bli så duktig. :) Och det är inte klokt vad ord och tvåords meningar det kommer ur hans mun, det är så kul att höra :) Men det är väl dags för det. Stora killen fyller ju 2 år på fredag. :) Planerna i morgon blir att börja tvätta klockan sju, lämna Ludde på dagis klockan åtta, hem och städa i ordning, hämta Ludde vid elva, och samtidigt möta upp sofie o milton o sen vidare hem till dom. Ska bli trevligt. :) Dom var ju här i måndags en sväng oxå, o va grejer man har att prata om när man inte ses så ofta. Blev flera timmars prat, varvat med lite lade och mat :) Aja, så är det. Ska ta en dusch och sen gå och lägga mig. Godnatt! :)

SKRIVET: 2009-06-21, kl 13:54:19 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Seg.

Är förbannat seg idag.
Var barnvakt åt Rasmus igår och det gick skitbra. Värre var det med min egna unge, han var fortfarande vaken när Micha o Danne kom hem. Typ klockan halv två. Fattar inte hur han orkade.
Knallade hem och tänkte att han skulle somna på en gång, men inte då. Han somnade straxt efter klockan 03 och vaknade klockan 10 idag. Fattar verkligen inte att han inte var mer trött.

Hela dagen har gått som i slow motion, ögonen vill inte riktigt hänga med och huvet dunkar plus att jag är hungrig som en tok. Inget roligt alls. Men Micha var gullig förut och ringde och frågade om vi ville äta med dom. Så det ska vi göra, Falukorv, Potatis och Spenat. Såå jävla gott!

Sen tror jag att vi ska åka ut till Lotorp, till Jessica & Tony. Beroende på hur det var med Jessica.
Ska hämta en bilstol hos dom me som Micha o Danne köper till Ludde som present. Vilket är perfekt.
Luddes nuvarande bilbarnstol är ju bara skrot typ. Och det känns inte alls säkert att använda den när man åker.
Blir skitbra!

Hittade mitt egna lilla bus ute i hallen i morse, i full gång med att försöka gömma sig i "bokhyllan" jag har där.
Hann ta några bilder, så jag tänkte bjuda på dom!

Annars får ni ha en bra dag, alla som läser!







Mitt underbara Bus!

SKRIVET: 2009-06-20, kl 18:02:02 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Midsommardagen.

Klockan är snart 18. Jag sitter och glor på tv o är bara allmänt slö. Har knappt fått ett skit gjort idag, ja förutom matlagning och diska. Men annars är det rätt dött. Ludvig ligger på soffan och sover, tyvärr. Får väl vara glad över att det är helg i morgon oxå, eftersom han somnade så sen på eftermiddagen. Midsommarafton igår var riktigt kul. Trevlig stämning, god mat och roligt sällskap. Vi grillade på eftermiddagen, spelade kubb, sköt prick med luftgevär, och gick tipspromenad :) Synd bara att kvällen, eller rättare sagt natten slutade som den gjorde :(. Ska lägga ut lite bilder från gårdagen när jag får möjlighet. Men nu ska jag hänga upp andra gardiner i köket och dammsuga! Godkväll!

SKRIVET: 2009-06-19, kl 13:40:47 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Midsommarafton!

var man ute hos mamma och dom nu då. Fixat och donat lite. Så nu är det riktigt trevligt på altanen.
Skippar dock polustus i år, tycker bara att det blir tråkigare för varje år som går =/

Om man skulle gå och tjuvsmaka lite på vinet :)

Hejdå!

SKRIVET: 2009-06-18, kl 18:40:06 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Lugnt & skönt.

Klockan är halv sju på kvällen och dagen är snart slut. Ludde och jag har ätit god mat, skrattat, busat och sprungit omkring som idioter :) Men det är väl okej när man är småbarnsmamma? Haha. Just nu sitter Luddefisen i badkaret och leker o plaskar. Hälften av vattnet hamnar på i princip på mig. :) Men det gör ingenting. Lite vatten ska man väl tåla från sin underbaring? :) För det är vad han är, min underbaring, mitt hjärta, mitt allt. :) Blir så ledsen på dom mammor som bara klagar på hur jobbigt allt är, är det inte jobbigt när dom är gravida, så är det när dom är små och är det inte det så är det när trotsen kommer. Man kan ju börja fundera på varför en del valde att skaffa barn? Nu går inte jag omkring och tror att jag är någon supermamma, jag tycker också att det ibland är fruktansvärt jobbigt. Men då får jag räkna till tio och ta tag i problemet. Det hjälper inte att gnälla och klaga. :) Jag är oerhört lycklig över att jag fick bli mamma. Även om det inte var planerat. :) Och som Micha och jag diskuterade häromdagen, att ibland känns det som om jag älskar mitt barn mer än vad någon annan kan älska sitt barn. Men vilken mamma tänker inte så ? ;) Nu vill lilleman gå upp ur badet, så ska tvätta av honom och göra honom i ordning för kvällen.

SKRIVET: 2009-06-18, kl 11:34:48 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Blött.

Nyss kommit hem från dagis. Tog ett bra tag innan Ludvig (konstigt det känns att kalla honom det) gav med sig och ville gå hem. Och hemma är vi ju inte än. Guess where we are? Jo, hos Micha. Jag har fört över pengar och lite skit. Försöker fortfarande få tag på pappa så han kan följa med och handla, för nu ekar det bara inte i "B's" huvud, utan i mitt kylsskåp oxå! Måste, måste, måste handla. Typ nu.

Måste bara komma ihåg att köpa tavelramar om jag åker upp till Viberga, har massor med fina kort på Ludde, men gott om ramar är det ont om :) haha.

, om man skulle ta o röka lite då!


Glad Midsommar!

SKRIVET: 2009-06-18, kl 08:40:39 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Skitblogg.

Jag skrev ett långt inlägg igår om lite allt möjligt, men när jag skulle publicera så försvann det. Suck.
Orkar fan inte skriva om.

Men iaf, Ludde är på dagis nu, och jag är hos min BFF, dricker kaffe och bara är.
Ska försöka få hjälp av någon så jag kan åka och handla nån gång under dagen.

Blir nog fint de dära.


Skriver mer när jag har nåt att skriva!

Ajöken!

SKRIVET: 2009-06-16, kl 17:53:34 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Till Sofie!

Snalla gör i ordning min blogg från början ? ;)

SKRIVET: 2009-06-16, kl 10:39:49 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

16/6-09

Jag har problem med bloggen igen, får inte menyn att hamna där den ska?

Hur gör jag?

SKRIVET: 2009-06-12, kl 16:50:25 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Under konstruktion.

Tog mig lite tid att försöka fixa bloggen, och så här får den se ut så länge..

Ha överseende, tack.

SKRIVET: 2009-06-12, kl 15:53:35 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

JAG BEHÖVER HJÄLP, HÖHÖ.

SKULLE ÄNDRA LITE I BLOGGEN, OCH VAD HÄNDER?

JO HELA BLOGGDESIGNEN FÖRSVINNER.



HJÄLP MEJ SNÄLLA !?

SKRIVET: 2009-06-12, kl 12:38:00 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Tips tack?

Som några vet, och stör sej på? Så älskar jag att handla kläder till Ludde, och byta barnvagnar. Haha.
Ludde fyller två år den 26:e och jag är inne på den sjunde vagnen, men nu blir det inget mer byte. Är nöjd med scootern :)

Men iaf, jag vill ha tips på några sidor med lite roliga kläder till små barn. Jag är galen i meandi's kläder och en del saker från villervalla.


Nån mer sida?

SKRIVET: 2009-06-12, kl 10:29:29 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Skitväder!

Vädret är helt bedrövligt. Känns inte kul att göra nåt alls. Men det är sagt att vi ska åka ut till mamma o dom o göra i ordning inför Idas student i morgon. Då har man lite att göra åtminstone.

Igår var jag ju barnledig i några timmar. Det var skönt. Ida skulle komma och kidnappa Ludde nån gång nästa vecka oxå. Ska bli skönt. Känns som om Ludde och jag går varann lite på nerverna i mellanåt. Fast det är väl så det ska va?


Pratade med mamma igår om det här med Luddes gränser.
Han är väl inne i nån trotsperiod just nu, då ingenting passar herrn. Och får inte då som han vill så slåss han, HÅRT på mej, hela tiden. Och jag måste få stopp på det.

Har klurat länge på hur jag ska kunna lösa det, för det här med att ta tag i honom o säga ifrån till honom har varit och är sjukt jobbigt. MEN, jag kom på häromdagen vad det är som gör att det blir så jobbigt.

Jag är nog rädd för att han ska älska mej mindre om jag tar tag i honom och säger ifrån, men som mamma sa igår: Det är nog tvärtom, han älskar dej mer om han har lite gränser.
Och visst är det nog så, så från och med nu ska jag bli bättre på att säga ifrån. Punkt slut!

Nu låter det nog som om han skulle vara värsta bråk-ungen, men så är det ju inte. Han slåss inte på andra, och är inte elak. Utan det är mot mej, när han inte får som han vill.
Annars är han världens goaste unge!


Nä, ska ta och dricka upp kaffet här och gå hem och styra lite. :)


Goodbye!




 

SKRIVET: 2009-06-11, kl 08:47:33 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Allmänt babbel..

Jag fixade med bloggen igår, blev skitnöjd. Men vad händer då? Jo, jag glömmer att spara innan jag stänger ner. Trodde jag hade sparat, men jag tryckte visst bara på förhandsgranska. Haha


Nu sitter jag hemma hos Michaela och dricker en kopp kaffe. Ludde är iväg med Ida, Stefan och stora Ludde och ska bada. Skönt, så jag får vara mej själv ett par timmar :)

Ska hinna med att borra upp några hyllor idag har jag tänkt, Richard fick arslet ur vagnen och kom upp med borr igår, plus skruv och plugg. :) Sweet.

 Bäst att passa på när inte Ludde är hemma, han är livrädd för borrmaskinen, haha.


Och som jag skrev tidigare så ska jag umgås med Ida och Kevin idag, när vet jag inte. Men nån gång under dagen iaf, ska se om inte Sofie vill haka på oxå :)


Nä, nu ska jag kolla mailen tror jag..



They say that good things take time
But really great things happen
In the blink of an eye

Thought the chances to meet somebody
Like you were a million to one
I cannot believe it, you're one in a million

Ludvig ♥

SKRIVET: 2009-06-10, kl 14:46:44 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Weehoo!

Nu är jag snart helt blond igen :)

Så jävla kul ju!


Det måste stämma så som det är sagt: Blondiner har roligare!



Nu ska jag surfa runt och försöka komma på nåt att tvätta tyget i Luddes barnvagn, det gick visst inte att ta bort och bara slänga i maskinen, så nu har jag lite probs. Höhö.


Aja, nu ska jag fixa lite med bloggen tror jag!

Hej!

SKRIVET: 2009-06-09, kl 16:28:57 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Ont..

Tisdag:

Ludde har varit på dagis mellan 8-11, hämtade honom och gick hem och städade lite, lagade lite mat och så där. Sen efter det somnade han och sov en bra stund.

Sofie & Milton skulle ha kommit förbi idag, men hon fick förhinder. Får ta det en annan dag. På torsdag ska jag träffa Ida och Kevin, ska bli kul. Har inte träffat henne på evigheter.

Har börjat få ont på högersidan av magen, så fort jag blir kissnödig så gör det jätte ont och spänner som satan, och då behöver det inte va att jag är jättekissnödig, utan bara lite grann. Ont sådär har jag inte haft sen jag hade urinvägsinfektion och det gick upp i njurarna, visserligen hade jag skithög feber då, och det har jag ju inte nu. Får se till att dricka massor med vatten. Och tranbärsjuice, tror jag det är ?

Nää, nu ska jag försöka få tag på Richard. Han var jättesöt och kom upp med borrmaskin häromdagen, men han hade tydligen mycket i tankarna, för han glömde själva borret, så har inte kunnar göra så mycket hittills, haha!


Hörs en annan dag!

Hej!

SKRIVET: 2009-06-08, kl 10:53:55 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

New week.

Ja nu är det ny vecka igen. Dagen började klockan 8. En timme senare än tänkt, eftersom Ludde egentligen skulle ha gått till dagis. Men nu blev det ju inte som tänkt precis.

Helgen gick snabbt, dels för att jag har hållt på och fixat i ordning i lägenheten, och det börjar väl bli hyfsat hemma iaf.
Ser bedrövligt ut i sovrummet fortfarande, ska få hem en sängstomme, men jag vet inte när och hur, men det löser sej nog.

Tyvärr ser tapeten i köket lila ut på bilden, men den är brun i verkligheten.
men köket ser delvis ut såhär:


Hallen ser ut så här från ena hållet:



Och badrummet ser ut så här, men jag ska måla om är det tänkt:



Kommer blir bra när hela lägenheten är klar, dock känns det som om det aldrig blir klart. haha




Åter till helgen då, i fredags blev det bestämt att jag skulle vara barnvakt till Leon när Johanna skulle på Black Jack på lördagen, och det fungerade bra i i ett par timmar, tills att han antagligen kom på hur mycket han saknade sin mamma, plus att han aldrig varit hemma hos mej förut, bara träffat mej hos andra, plus att Ludde blev jäääätte avundsjuk och vägrade acceptera att mamma var tvungen att ta hand om en till unge, så han blev elak mot både mej och Leon. Men det var som både Ida och Micha sa, Ludde är ju van vid att få min fulla uppmärksamhet hela tiden, det är klart att det blir konstigt då.
Så det slutade med att han fick sova hos Elin istället.

Men under de timmar som det fungerade så hann Ludde och Leon bada iaf, fick lite söta kort på dom :)

Gullungar!



Och så måste jag bara lägga in bilderna från middagen igår när Ludde fick för sej att göra massa fula miner:





Det var allt för nu, skriver nog ett mer seriöst inlägg senare! :)


SKRIVET: 2009-06-04, kl 17:24:06 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Har två saker..

.. att säga.....

1. Vem fan är det som snor Luddes leksaker hela tiden, bara för att det ligger i vagnen, eller blir glömt ute så betyder inte det att nån får ta dom!
Ge faan!

2. Är mäkta stolt över min underbara son.
Jag har varit på tok för sen med att få honom att sova i egen säng.
Men i går kväll bestämde jag mej.
Han sov HEEELA natten igenom i SIN säng, i SITT rum! :)
Wonderful!


Nu ska jag gå hem, fixa i nya sovrummet och sätta upp gardiner. Är dock lite osäker på om gardinerna jag tänkt kommer att passa med fondväggen, gardinerna är mörklila och svarta, och resten av väggarna är vita.. såå ?



Fondväggen i sovrummet...

SKRIVET: 2009-06-03, kl 22:51:31 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Var ska man börja?

Usch vad rörigt det är hemma. Står och ligger saker överallt just nu. Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja, haha. Börjar bli klart i Luddes rum. Är tavlor och några hyllor och en vägglampa som ska upp nu. Men måste låna borrmaskin av nån, och köpa tavelkrokar :) Sen har jag idétorka på hur jag ska göra i vardagsrummet. Men det blir nog fint till slut :) Ska sätta mej en stund och ta reda på ren tvätt. Skriver nog efter det. Hej så länge!

SKRIVET: 2009-06-03, kl 18:16:53 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Haha.

Bjuder på två bilder på min tokiga unge :)



Busar med Ida.



Visar upp 7 av sina 16 gaddar! Hahaha!

SKRIVET: 2009-06-03, kl 16:43:00 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Ännu mer hjälp tack!?!?

Nu har jag ju äntligen flyttat in i nya lägenheten. Är jättenöjd.
Meeeen, så här är det..

Badrummet har dom innan gjort i ordning, bytt ut lite saker och målat om.
Tre väggar är ljusgrå och en vägg, mitt emot badkaret är målat mörkgrått, nästan svart.

Där på vill jag måla dit något, i vitt. Med hjälp av schablon, eller om jag bara slänger på färdiga schabloner...


Men, var köper man det? Behöver massa tips! :)

SKRIVET: 2009-06-03, kl 10:18:49 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

HJÄLP MEJ!

Hjälp mej med bloggdesignen någon?

Jag vill ändra på typ allt, headern, bakgrundsfärgen, textstilen, färgen på länkarna, färgen på texten i inläggen, färgen på länkarna i menyn o en massa annat! :)

SKRIVET: 2009-06-03, kl 10:09:52 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Jag blir så jävla trött..

Jag tycker inte att nån överhuvudtaget har med att göra när, var eller hur jag flyttar.
Men det tycker alla andra att dom har tydligen.

Jag har fått så jävla mycket "gnäll" senaste dagarna om att jag flyttat så mycket senaste tiden. -Suck-

Jag tycker väl inte heller att det är speciellt skitkul att flytta runt. Men det har funnits anledningar till det....

* Flyttade hemifrån 2003, 16 år gammal och trodde att jag skulle fixa att bli vuxen och bo själv. Det sprack. Bodde där i 5 månader.
* Flyttade till en etta på Östermalm 2005, ett nytt försök att klara mej själv. Och det funkade fint den gången.
* I mars 2007 flyttade jag upp till en trea på Tegvägen för att jag var gravid och behövde större än en etta, och hyran var lika billig som för en tvåa.
* Augusti 2008 flyttade jag till en trea på Tegelbruket, dels för att jag var så sjukt trött på lägenheten på Tegvägen och för att den nya var mycket större, det var tyvärr hyran oxå. Som ensamstående mamma med föräldrapenning så blir 4900 kr i hyra för mycket.
* December 2008 flyttade jag tillbaka till Tegvägen, men till en tvåa. Var tvungen om jag skulle kunna få ungdomsrabatt nästa gång jag skulle flytta till en trea.
* Och nu 1:a Juni så flyttade jag upp till tredje våningen i samma hus, till en trea. Kan oxå tillägga att hyran för trean blir mindre än för tvåan, så när jag såg att den skulle bli ledig så fanns det inget att tveka om.

Så där har ni era jävlar, det är ju inte så att jag flyttat för nöjes skull.

Men iallafall...
Lägenheten är verkligen skitfin, Ludde har eget rum och jag slipper ha leksaker i heeela lägenheten ;)
Känns jättebra att bo i en trea igen, och jag lär inte flytta förrän den dagen det är dags för tillökning. 





Äh, vet inte varför jag skrev om flyttarna, men jag har gått och irriterat mej som fan på att alla gnäller. 
Aja, nu ska jag röka.
 

ByeBye!
 

SKRIVET: 2009-06-02, kl 12:42:31 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Vrinnevi nästa..

Snart bär det av in till stan, Ludde ska på hörseltest, som skulle ha gjorts när han var nyfödd. Men bättre sent än aldrig antar jag. :) Har suttit och viskat till honom på långt avstånd, och det hörde han iaf, haha.

Städningen av lägenheten går bra! Har grovstädat tillsammans med Micha nu på morgonen, tvättat sovrumsfönstret, så det är bara tvätta resten av fönstren och dammsuga och skura överallt i princip. Ska bli skönt när det är klart så jag kan börja pyssla i nya lägenheten. Blir såå fint. :)

Ludde sov pissdåligt i natt, antagligen för att vi sov i nya lägenheten i natt. Hoppas det inte blir fler såna nätter, jag fick inte ta i honom eller nåt. =/

Nä, nu ska jag gå och hämta Ludde så vi kan åka!

Hej!

SKRIVET: 2009-06-02, kl 07:14:05 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Godmorgon.

Nu är vi vakna för dagen. Ska göra i ordning Ludde till dagis och sen börja städa ur gamla lägenheten. Hann med mycket igår, tack vare micha, madde, pata och tobbe. Micha och jag satte igång 8.15, sen rullade det bara på. Så det är som sagt bara städning kvar. I nya lägenheten är allt en stor röra för tillfället, speciellt mitt sovrum. Vände upp och ner på varenda säck med kläder för att jag trodde att jag visste att min laddare låg där. Det visade sej att den låg på bänken i köket i gamla lägenheten. Haha. Nä ni, skriver ett ordentligt inlägg när jag är färdig med allt. Ha en bra dag!

SKRIVET: 2009-06-01, kl 08:07:01 | PUBLICERAT I: ✩ Vardagen

Here we go..

Nu ska det svepas en stor kopp kaffe, sen kör vi igång. Jag och Micha. Kommer bli så bra!
Ludde fick va på dagis till klockan 15. Men skulle det krisa så sa Ida häromdagen att hon kunde hämta Luddemannen.
Men jag hoppas på att få upp allt utom möblerna till klockan 15.

Återkommer väl senare! :)